Sunday, October 26, 2014

Perkhidmatan lori KELANTAN

Kami menyediakan perkhidmatan Lori sewa untuk pindah barang-barang rumah, pejabat, motorsikal, Barang Expo. .Penghantaran Barang Kilang, Gudang, Barang2 Pelamin, Katering dan Kanopi, Brg2 basah & Kering dll selagi tidak membahayakan. .Lori kami dari jenis kanvas untuk memastikan barang yang dihantar tidak terdedah kepada hujan, kerosakan dan bahaya. Lokasi perkhidmatan sekitar KELANTAN dan Outstation seluruh Semenanjung Malaysia. Contact : Shahiruddin Rusli 0134469086, 0127290948 (Boleh Wassap no ni)





Sunday, December 19, 2010

Thn 2010 yg berkualiti : COOLBLOG, Naik Pangkat, Odyssey, Anugerah Persama, Putri Ariana

Alhamdulillah.. kita dah nak sampai ke penghujung tahun 2010..dah lama stop menulis blog ni sejak ade facebook...tp sblm 2010 melabuhkan tirainya ingin kuabadikan tahun yg berkualiti ini dlm blog ku ini...Alhamdulillah rezeki thn 2010...

1 Februari 2010 - Kedai Coolblog pertama dibuka di negeri Kelantan iaitu di KBMALL dibuka olehku .. kedai ini terus berkembang dgn majunye walaupun beberapa kali cuba digagalkan oleh pihak yang PHD..semoga ianya terus maju dan maju...amin... Alhamdulillah kerana percubaan pertama dalam bisnes ini amat memberansangkan walaupun besar risikonye...


13 August 2010 - Naik Pangkat ke Pensyarah Kanan..Alhamdulillah..Gaji dah naik banyak tuu.. alhamdulillah..walaupun xdpt tunggakan drp bulan 5..amat bersyukur...

Tarikh kenaikan pangkat ini berkongsi sama dengan hari kami menerima Odyssey - MPV yg dah lama diidam2kan oleh kami sekeluarga... mmg puas hati.. ^..^


26 Jun 2010 -Alhamdulillah...Pembukaan kiosk Coolblog yg ke-2 oleh kami iaitu di KBTC (GIANT Kota Bharu). Walaupun customer di Giant tak seramai di KBMALL tp masih mampu memberikan keuntungan.. Kiosk ini mungkin dlm proses pemindahan ke Tesco KB @ Queens Park...cuma menunggu ruang niaga di Tesco..Harap dpt disettlekan dlm masa terdekat... insyaAllah..



8 Disember 2010 -Pemenang saguhati Anugerah PERSAMA kategori Tesis Doktor Falsafah..Alhamdulillah.. ini kali kedua memenangi anugerah PERSAMA.. sebelum ni dalam kategori Jurnal dan kali ni kategori Tesis PHD... tp selepas ini mcm senyap terus je dr anugerah PERSAMA sbb xde satu pun jurnal yg ditulis dan dihantar sebaik saja tamat phD..teruknye rasa :( .. sib baik ade student master n phd yg tulis jurnal cuma belum publish lg..hopefully dlm thn depan akn dpt lah plg kurang 1 publication..

Namun, aku xdpt hadir Majlis Anugerah PERSAMA sbb masa ni sudah berada dalam Labour Room bertarung nyawa utk melahirkan baby baruku... :)


9 Disember 2010-
Alhamdulillah rezeki bertambah dengan kehadiran cahaya mataku yang kedua - Putri Ariana.. Tepat jam 12.08 am, aku selamat melahirkan bayi perempuan seberat 2.8kg di KBMC... Alhamdulillah bersalin pun agak mudah...

Walaupun bersalin secara paksa (induce) tp semuanya berjalan lancar dan mudah. Pada mulanya igtkan paksa bersalin akn sakit n susah tp rupanya pengalaman ini lg senang dan cepat. Pada jam 11pg (08/12/10) aku pegi ke KBMC utk buat check up..then, doktor terkesan masalah air ketuban yg sikit dan bahaya utk baby. Doktor kata kene beranak arini terus..doktor kata kene terus masuk wad.. dlm kepala byk bende difikirkan sbb putri ade bersamaku..laki aku dh ke johor dan mcm2 lg.. Then aku mintak izin dgn doktor nak balik dulu utk bersiap apa yg patut dan akan dtg jam 4 ptg..
Then tepat jam 4 ptg, aku pegi ke KBMC semula dan terus ke Lbour Room.. Doktor cek jalan baru buka 2cm.. then doktor terus masukkan ubat..langsung xperasan bila masuk ubat tu...lepas masuk ubat, dlm kul 5.30pm aku dihantar ke wad utk berehat..aku berada di wad sensorg, dah suruh family ku balik dulu n dtg semula jam 8-9 mlm... aku duk sensorg lah melayan TV lam bilik tu smbil baca doa byk2..langsung terlupa nak bawa buku @ quran utk mengaji..boring jugak nasib baik ada tv and blackberry boleh layan internet..
Then jam 8 mlm umi and abah dah smpai,.. ma n ayah aku serta putri smpai lewat dlm kul 9mlm... masa ni dah rasa sakit stgh jam sekali...dlm kul 9.45mlm air ketuban pecah, terus panggil nurse... nurse cek jalan katanya baru 3-4cm...then aku dibawa ke labour room jam 10.15mlm..dah masuk labour room, doktor cek jalan dah buke 6cm..aku berperang dgn kesakitan seorg diri, hanya Allah saja yg tahu kesakitan itu...hubby masih dlm perjalanan pulang ke KB..huhu :( keseorangan lg aku... dan alhamdulillah tepat jam 12.08am (09/12/10 - 3 Muharam), Putri Ariana selamat dilahirkan..tp satu benda yg aku kesal, aku lupe mcm mana nak meneran, lupe segala2... tak mcm lahirkan putri sulung dulu sbb kakak aku duk mengajar mcm mana nak meneran, tangan kene pegang keting..tp disebabkan anak kedua, aku rasa aku telah bersedia, tp rupenye aku salah...ini satu pengajaran buat aku supaya w/pun dh pernah beranak, perlu persediaan juga dr segi mcm mana nak meneran segala...ia akan menjadi lebih mudah...
Alhamdulillah segalanya telah selesai dan bersyukur semuanya dipermudahkan..alhamdulillah,..




Akhir kata..Selamat tinggal tahun 2010 yg murah rezekinya.. Selamat menyambut Tahun baru 2011 dan semoga kecemerlangan ini berterusan dalam tahun baru ini..amin...

Wednesday, May 12, 2010

Cara Mudah Lipat Baju

perkara paling malas nak buat adelah lipat baju..huhuhu.. adakah video ini dapat membantu aku??

Tuesday, April 13, 2010

updates on Putri n kedai

WAHHH dah lema tol ogy x update psl Putri...almaklum lerr ibu tersanga2 la bizi Put..Putri skang dah nak masuk setahun 4 bulan..makin lama makin aktif dah xlarat ogy nak melayannye...


Putri and her cousin, Adam..



Beli motor kat tesco..terus nak naik and tak mau turun2....hisyyy budak ni sgguh la kuat mengamuk....


Tgk ler gaya dia siap blh berdiri atas motor tuh..huhu buatnye tergolek abis lah kau putri..huhu.. Emm.. dalam bekas tu pun dia nak masuk...mcm2 tolla...


Putri and COOLBLOG...
putri mmg suka tol la minum coolblog...abis segelas kalu bagi..skali dgn pearl2 dia telan... kalau lah ambik dr tangan dia ni, mesti ngamuk berguling2...


Tokey kecik didukung di dpn kedainye...


Ni lah kedai Ogy hari Jumaat lepas mencatat jualan plg tggi..org x putus2 dpn kedai..kesian kat pekerja2 nak rehat pn xsmpt... tu pun ade 3-4 org customer yg merajuk2 masam mencuka terus blah sbb lmbt... sabarlah ekk..kitorg pn xsmpt...emm nntkan pembukaan COOLBLOG di Mydin Mall Kubang Kerian SOON yer..nnt pergi lah serbu kt situ plak..hehe..

Thursday, March 11, 2010

Buat Research Boleh dapat Duit...

Salam...

dah lama ogy asek bercakap pasal bisnes..mmg teruja betul dengan kerja baru tuh..hari2 w/pun kt tpt keje..tp hati dan fikiran selalu berterbangan ke kbmall...huhu...

so kali ni ogy nak bgtau skit wat research ni boleh buat duit gak tau....
yg terbaru tahun lepas ogy ade terima anugerah Persama, saguhati jer, tp dptlah rm 150... itu mmg nmpk xbyk, yelah saguhati je kan...emm syarat melayakkan menang anugerah Persama adalah publish paper dlm national jurnal..ade juga lain2 kategori mcm buku,tesis n sbgnye.

Satu yg ogy claim awl thn ni..iaitu Insentif Penerbitan Journal...yg ni dpt RM1000.... alhamdulillah...itu baru satu journal..skang ni ogy dlm proses nak claim utk journal yg kedua..baru je published awl tahun ni...so, blh dpt lg seribu kan???...and by the middle of this month akn published lg satu, insyaAllah....dan dpt claim lagi kan...emm syarat utk insentif ni adelah journal mesti published dlm international jurnal yg berimpak faktor lebih 0.5.... kalau scopus boleh dapat sbyk rm500 je.. dan yg penting first author mestilah anda.....

sepatutnya ogy bahagi2 dgn the other authors, tp ogy dh bgtau kt sorg lg author tu, tp biasalah dia tolak dan dia kata lebih bagus kalau ogy bg dia kain batik ke @ bunga ke drp bg dia duit..lgpun tu mmg hasil kerja ogy kan?? hehe..so, ogy beli lah kat dia batik yg regenye rm300++....kire oklah tu kot ekk.....

Lagi satu skarang ni nak naik pangkat, journal berimpak faktor tersangat2 penting..dia nak plg2 kurang satu..alhamdulillah buat masa ni ogy dah ade 2... tp ape2 pun kene tggu PTK gak..huhu..aritu janji dpt phD terus dpt kanan...tp tgk lah skang...xnaik2 lg..nak itulah inilah mcm2 betollah...kite org bwh ni ikot jelah yer...

so pesanan ogy pada kwn2 yg tgh wat phd tu, make sure u all publish la problem2 korg tu lam journal berimpak factor..kalaupun xleh publish masa tgh wat phd, kumpul2 la utk sebaik saja tamat phd nnt...ianya amat ptg utk LPPT dan utk dpt duit tu yer...bile dah start keje, mmg masa nak wat research mmg xde, mana nak ade nye sibuk tol ngan OBEnye, CO,PO,meeting,meeting,meeting.., so, sebaik2nye gunakan masa buat phd ni yer..all the best!!

Sunday, February 28, 2010

alahai kedaiku..ade yang dengki?

Alhamdulillah dah sebulan pun kedaiku beroperasi dan berjalan dengan baiknye... Bulan pertama pembukaan ni, ogy sgt berpuashati...walapun sales tidak serancak di johor yg boleh mencecah jualan 25k-40k sebulan...tp ogy mmg bersyukur sebab coolblog diterima di Kota Bharu... Walaupun jualan xsehebat dijohor, Ogy masih dpt keuntungan bersih(setelah ditolak sewa,royalti,kos bahan mentah,gaji pekerja,letrik n air) sbyk rm5k utk bulan pertama..alhamdulillah syukur..Diharapkan bulan kedua dan seterusnya kedai Ogy akan terus gemilang dan setanding dengan jualan2 di johor...ogy n hubby tengah mengumpul modal utk buka cawangan kedua kami insyaAllah dlm masa terdekat ini...

Tapi ape yg xbestnye adalah ade org dengki dgn kedai ogy... tgk gambar di bawah :



Gambar tu menunjukkan ade org telah masuk lam kedai kami and dia telah tebuk bekas air kami..cara dia toreh tu licin sgt and serpihan tu dia ambik..Tp kedai Ogy sikit pn xberselerak..kiernye lepas dia dah toreh tu,die kemas balik..dtg pagi tu mmg nmpk mcm xde ape pn yg berlaku...masa nak guna bekas tu, baru perasan...ogy rasa dia mebi ada motif tertentu.. mertua ogy ade jugak bawak bekas tu pegi jumpe bomoh utk tanya sumting...bomoh tu kata mmg ade yg dengki n ape yg dia buat adalah supaya pekerja2 ogy jadi malas/lagha gitu... takut betol ogy dgn benda2 hasad dengki gini..tp ogy bkn percaya sgt bomoh..cuma ape yg berlaku tu menunjukkan org tu ade motif tertentu....ogy harap xdelah yg terlalu teruk berlaku dan semoga Allah melindungi kami...Ya Allah jauhkanlah segala yang xbaik drp berlaku...amin...

->To Effa, kalau betol2 serius nak join coolblog ni, mai lah turun JB cpt2... Kalau nak mai kelantan ok gak..hehe..Try dlu air ni ekk, baru confident...Good Luck yer!!!

Wednesday, February 10, 2010

PROMO : Cool Blog at KB MALL

Jom Pakat Maghi Ghamai2 Beli CoolBlog Secawan dan Bercawan-cawan..... Hehe